Woordenhulp kan ook op de computer geoefend worden!

Ga met de leerlingen woorden flitsen, doe de leestest of speel woordmemory

Veel leerlingen kiezen eerder voor de computer dan voor een boek. Computerspelletjes zijn leuk en worden vaak niet geassocieerd met leren. Ongemerkt leren de leerlingen toch veel als ze met een computerspelletje bezig zijn. Daarom kan de computer heel goed worden ingezet bij het leren lezen en spellen. Vanuit mijn ervaring als dyslexiebehandelaar heb ik leesspelletjes ontwikkeld die leerlingen zo goed mogelijk ondersteunen bij hun leesontwikkeling. Zo heb ik het prettigste online flitsprogramma, hier flits je met woorden op elk gewenste leesniveau. Ook aan de kinderen die graag zelf hun eigen leesniveau willen meten hebben we gedacht. Op deze site kunnen ze gratis hun eigen leestest doen. Kinderen die bepaalde woorden moeilijk vinden kunnen deze hier oefenen met woordmemory. Bij woordmemory kunnen ze zelf hun eigen moeilijke woorden invullen en net zo lang spelen totdat ze deze woorden beheersen.

De toolkit

Woorden flitsen

Zelf oefenen met het lezen van woorden

Ga naar de leestest

Woordenhulpflits

Woorden flitsen in 1 minuut

Meer informatie

Woordmemory

Moeilijke woorden oefenen met een spel

Ga naar woordmemory

Woorden flitsen met woordenhulpflits maakt lezen boeiend

Woordenhulpflits is het online programma dat naadloos aansluit op de Woordenhulp leesmethode. Woordenhulpflits is te gebruiken voor kinderen van groep 3 t/m 8. Het doel van het programma is dat kinderen de aangeleerde leesregels verder gaan automatiseren. Met dit programma kunnen ze op een leuke manier verder oefenen met woordrijtjes. Door woorden te flitsen worden kinderen beter voorbereid voor de DMT toets.

Woordenhulpflits maakt lezen boeiend

Woordenhulpflits bestaat uit:

 • Flitsen van woorden
 • Woordenhulp toets

Flitsen van woorden


Hoe werkt het:

Woordenhulpflits wordt samen gedaan. Dit kan zijn kind en ouder, kind en begeleider of leerkracht, enz. Op deze manier kan de tutor nakijken of het geflitste woord goed of fout is gelezen. De behaalde scores worden opgeslagen en overzichtelijk weer gegeven in een tabel en grafiek. Hierdoor kan duidelijk worden gezien hoe het kind zich over de tijd ontwikkeld.

Inhoud:

Woordenhulpflits is specifiek afgestemd op de leesontwikkeling van het kind. Het programma bevat woordenlijsten van AVI niveau M3 t/m E8 die ook in de woordenhulpmap voorkomen. De lijsten bevatten woorden van een moeilijkheidsgraad en woorden die al door de leerling beheerst worden. Op deze manier heeft het flitsen van woorden voor elk kind het meeste rendement, omdat het faalervaringen verminderd. Iedere flitsoefening heeft een vaste flitstijd van 1 minuut. Op die manier raakt de leerling vertrouwd met de gehanteerde leestijd van de DMT- of EMT test. Na afloop toont het programma de vorderingen aan de leerling met behulp van een grafiek of tabel.

Voordeel Woordenhulpflits

Vanaf 1,40 per licentie

Voordelen Woordenhulpflits
 • U als professional kan ingevoerde leerlingen online volgen;
 • De leerling leest op eigen leesniveau;
 • De leerling oefent op 1 leesmoeilijkheid;
 • De leerling oefent ook met makkelijke woorden hierdoor wordt faalangst verminderd;
 • De leerlingen krijgt inzicht in zijn eigen leesvorderingen;
 • De leerling kan op iedere werkplek met internettoegang aan de slag;
 • De leerling is beter voorbereid op de DMT toets.
Woordenhulp flits bestellen

Woordenhulpflits toets

Bepaal eerst welke woorden het kind moeilijk vindt

De woordenhulpflitstoets is een webbased programma dat is geïntegreerd in Woordenhulpflits. Het toetsprogramma is te gebruiken voor kinderen van groep 3 t/m 8. Het doel van het programma is een zo nauwkeurig mogelijk beeld te geven van de leesproblemen van de leerling.

Inhoud:

De TMT toets (de twee minuten toets). Met deze toets kunt U het AVI niveau en de specifieke leesproblemen van de leerling bepalen. De TMAT (de twee minuten analyse toets) is een dynamische toets die een zeer gerichte analyse maakt van de leesproblemen bij de leerling. Dynamisch toetsen wil zeggen dat het programma zich aanpast aan het kind. Eventuele fouten die ontstaan door afleiding worden er door het programma uitgehaald. De klankbeheersingstoets is een toets waarmee u kunt bepalen welke klanken de leerling nog niet beheerst.

Hoe werkt het:

Na aanschaf van woordenhulpflits krijgt U inloggegevens zodat U op de site kunt inloggen. Na inloggen kunt U zelf leerlingen aanmaken en starten met het afnemen van de verschillende toetsen. De toetsen kunnen alleen door een professional worden afgenomen.

De TMT en de TMAT duren beiden twee minuten. Tijdens de twee minuten krijgt een leerling woorden van verschillende moeilijkheidsgraad te zien. De professional geeft tijdens het voorlezen met behulp van de cursor toets aan of de woorden correct zijn voorgelezen.

De afnametijd van de klankbeheersingstoets is afhankelijk van de leerling, maar zal nooit meer dan 1 minuut in beslag nemen. Gedurende de afnametijd krijgt de leerling verschillende lettercombinaties te zien. De professional geeft tijdens het voorlezen, met behulp van de cursor toets aan of de woorden correct zijn voorgelezen.

Voordeel Woordenhulpflits toets

Vanaf 1,40 per licentie

Voordelen Woordenhulpflits toets
 • U heeft vrijwel direct een nauwkeurig overzicht over de mogelijke leesproblemen bij het kind;
 • U kunt een op de leerling afgestemd behandelingsplan opstellen;
 • U hoeft zelf geen score op te stellen of een niveau te bepalen;
 • De toetsresultaten worden bewaard in een databasebestand en zijn op verschillende werkplekken met internettoegang in te zien;
 • U kunt dynamisch toetsen. Mogelijke fouten die voortkomen door onoplettendheid bij de leerling wordt tot een minimum beperkt.
Woordenhulp flits bestellen

Wat kost Woordenhulpflits en toets?

De prijs van een abonnement is opgebouwd uit twee delen:

Voor een half jaar Voor een jaar
Basisprijs 25,00 25,00
Licentieprijs (voor 1 t/m 99 kinderen) 1,60 3,00
Licentieprijs (voor 100 t/m 199 kinderen) 1,50 2,50
Licentieprijs (voor 200 t/m 999 kinderen) 1,40 2,25

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Het basisbedrag is een eenmalig bedrag voor één school of praktijk dat één jaar geldig is. Om aan de slag te kunnen heeft U licenties nodig. Onder licentie verstaan wij de toegang van één kind tot het programma woordenhulpflits. Natuurlijk is een abonnement aflopend en worden deze niet stilzwijgend verlengd.

Meteen bestellen
woorden trainer
Bijbestellen

Het Woordenhulpflits account is te allen tijden uit te breiden met extra licenties. Het vaste basisbedrag voor een bijbestelling is 5,00.De licentieprijs is afhankelijk van het aantal licenties dat u al heeft, het aantal licenties dat u extra bestelt en de abonnementsduur.Een bijbestelling loopt altijd tegelijk af met de lopende bestelling.

Heeft U nog vragen? Wij beantwoorden ze graag!

Tel: 06-48930320

Contact